RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Повістки в телефоні: чи зможуть викликати у військкомат через "Дію"

Зміни в законодавстві про військовий облік включають у себе і його цифровізацію, що було затверджено Міноборони ще до повномасштабної війни. Відтак, у додатку "Дія" з'явиться електронний військовий квиток, але повістки туди не приходитимуть.

Про це розповів керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік для The Village Україна.

"Військовий квиток з'явиться в Дії рано чи пізно, але не можу сказати, що ми зараз над цим працюємо. Щодо повісток, то їх у Дії не буде", - наголосив він.

Читайте також: Повістки для тих, кому можна не служити: чи можуть викликати у військкомат знятих з обліку

Цифровізація військового обліку розпочалася з реформи за місцем проживання, оскільки раніше для зміни місця прописки військовозобов'язаному чоловіку треба було знятися з військового обліку і стати на облік в іншому місці, і це зобов'язання громадяни не виконували в надії, що повістка їх не знайде.

Якщо ж змінювати місце реєстрації в "Дії", то цю інформацію одразу передадуть до військкоматів і внесуть її в облікові дані громадяна, однак варто пам'ятати, що під час війни "Дія" зупинила роботу послуги, адже піж час воєнного стану не можна змінювати місце реєстрації.

Водночас у Мінцифри зазначили, що нова постанова Кабміну щодо військового обліку, яка набула суспільного резонансу, насправді створена для врегулювання деяких актів, які хаотично ухвалювали після 2014 року.

Раніше "Апостроф" повідомляв, хто і де має право вручати повістку у військкомат.