RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Мелітополі кадировці напали на групу НТВ і зґвалтували пропагандистку: відео та всі подробиці

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області "кадировці" побили оператора НТВ та зґвалтували пропагандистку. Потерпілі звернулися до місцевої "поліції", але там не захотіли порушувати кримінальну справу проти найманців Кадирова.

Про це повідомляє РІА "Мелітополь".

Читайте також: У Мелітополі кадировці вкрали техніки на мільйон євро - її вже сховали в Росії: фото

У заяві НТВ у слідчому РФ йдеться про те, що пропагандистка Ольга Зенкова та оператор Артем Єпіфанов перебували у тимчасово окупованому українському місті за редакційним завданням. 17 січня вони перебували у місцевому ресторані "Воронцовський". Там на них і напали "кадировці", які назвали себе "бійцями батальйону Ахмат".

Чоловік отримав травми середньої тяжкості, а жінку зґвалтували. "Правоохоронці", підконтрольні окупантам, не схотіли розслідувати справу, а гауляйтер Балицький проігнорував звернення. Більше того, цю тему у Росії заборонили висвітлювати в новинах. Відео оперативно видаляють із інтернету.

Очевидці стверджують, що до нападу причетний Хасан Ібрагімов та його охорона. Справу намагаються зам'яти на найвищому рівні, оскільки Ібрагімов – племінник Кадирова, замкомандира СОБР "Ахмат". Місяць тому його затримували у Криму за схожий інцидент.

Варто зазначити, що пропагандистку вже внесли до бази "Миротворця" за роботу над пропагандистськими сюжетами із тимчасово окупованого Донецька. Компанію їй склав і Єпіфанов. Його звинувачують в антиукраїнській пропаганді та свідомому порушенні українського державного кордону для відвідування тимчасово окупованого Донецька.

"Журналістам" ще раз просто дали зрозуміти, що вони обслуговуючий персонал, "стой там, иди сюда". В принципі, це стосується всіх, хто працює на російському телебаченні. Просто є дорогі медійні офіціанти, як, наприклад Соловйов і Скабеєва, а є дешеві, як пара в Мелітополі", - зазначив український журналіст Андрій Цаплієнко.

Нагадаємо, як писав "Апостроф", "кадировці" вирішили взяти за цензорський контроль усі російські ВНЗ .