RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Росія не хоче миру: аналітики розповіли, коли може бути новий наступ Росії

Російський масштабний наступ може статися упродовж наступних місяців.

Про це йдеться у новому звіті Інституту з вивчення війни (ISW).

Читайте також: Скільки і які винищувачі отримає Україна: у Повітряних силах розкрили подробиці

Так, аналітики продовжують висловлювати припущення, як саме виглядатиме черговий наступ росіян.

Зокрема, днями генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив на відсутності ознак того, що Кремль готується до мирних переговорів: всі його дії говорять про протилежне. Росія може мобілізувати близько 200 тисяч військових. РФ купує зброю та боєприпаси в Ірану та Північної Кореї, та продовжує зберігати свої максималістичні цілі щодо України.

У Раді резервістів Сухопутних військ України заявляють, що росіяни посилюють своє угруповання на Донбасі, готуючись до наступу. Наступ ворогові необхідний також через внутрішній тиск.

Як зауважують аналітики, заяви генсека НАТО та Ради резервістів підтверджують попередні прогнози Iнституту про те, що Росія створює умови для старту наступу. Раніше припускали, що він може статися у Луганській області у найближчі місяці.

Про наступ натякають також російські воєнкори. Активно розповсюджують у мережі дані про те, що темп та характер операцій нібито показують, що основні сили очікуваного наступу та обіцяного прориву лише набирають обертів. При цьому противнику потрібно підготувати резерви, які знадобляться йому для втілення планів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти можуть посилити наступ у межах Донбасу, і це для України є найгіршим варіантом.