RU  UA

ЗСУ готуються до звільнення Сватового: боєць розповів про актуальну ситуацію

Збройним силам України вдалося покращити своє положення на напрямку Сватове-Кремінна для того, щоб в перспективі можна було розвинути наступ на Сватове. Минулого тижня був деокупований населений пункт Новоселівське.

Про це розповів командир 4-ї роти 128-го батальйону 112-ї бригади ТРО Юрій Федоренко в ефірі Апостроф TV.

"Ситуація контрольована, я би сказав подекуди навіть стабільна. Ініціатива знаходиться 100%-во на боці Збройних сил України. На минулому тижні вдалося деокупувати один населений пункт Новоселівське, вдалося покращити своє положення по Куземівці. Також вдалося Збройним силам України зайняти певні позиції, де довгий час не могли вибити окупанта, тому що не дозволяли погодні умови", - зазначив він.

За словами Федоренка, противник розуміє, що Сватове буде деокуповане, тому готує лінію оборони вже за ним.

"Плюс додатково противник намагається залучати різного роду бойовиків як "Вагнер", спецпризначенців з числа кадрових військових Російської Федерації, для того, що подекуди відновлювати своє положення. До прикладу – після деокупації населеного пункту Новоселівське противник намагався його відбити, але задум противника був розкритий, і противник був знищений в районі зосередження – вони навіть не змогли підійти на вихідні рубежі для початку атаки на наші позиції", - розповів військовий.

Читайте також: Росія поставила новий місячний рекорд із втрат в Україні: інфографіка

Він додав, що загалом окупанти весь час намагаються промацувати українську оборону щоб виявити слабкі місця. Тому бої йдуть не просто щоденно, а цілодобово, але ситуація повністю контрольована, і перевага точно на боці Збройних сил України.

"Що стосується вогневих засобів. Противник застосовує все, що може застосувати, в тому числі і так звані "Солнцепьоки", але вони несуть значні втрати не тільки в живій силі, а й в техніці – як в артилерійських засобах, так і в легко- та важкоброньованій техніці. По Кремінній ініціатива теж повністю на боці Збройних сил України", - резюмував командир.

Раніше "Апостроф" розповідав, де в лютому очікується "наплив" новомобілізованих окупантів.