RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Відмивав" гроші Медведчука: СБУ розповіла про обшуки у нардепа Столара

У Службі безпеки розповіли про деталі проведених обшуків у представників столичних будівельних компаній, підконтрольних одному з депутатів парламенту від забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа - За життя". Вони відбулися в рамках справи про відмивання коштів екснардепів Віктора Медведчука та Тараса Козака.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Читайте також: Йдеться про розкрадання на 40 мільярдів: з'явилися подробиці обшуків у Коломойського, фото

За версією слідства, комерційні структури були залучені до незаконних схем легалізації коштів на користь вищевказаних осіб. Подібні схеми працювали на користь низки росіян та білорусів, на яких поширюються санкції РНБО, країн Євросоюзу та Сполучених Штатів.

СБУ прагне ліквідувати всі протиправні схеми та канали легалізації фінансових активів, які застосовувались.

Зокрема, йдеться про викуп корпоративних прав українських забудовників різними офшорами та російськими фінустановами, і про спрямування коштів від продажу нерухомості на фінансування дій, що загрожують державній безпеці.

Правоохоронці здійснили обшуки за місцями проживання службових осіб, а також в офісах будкомпаній. У рамках таких статей Кримінального кодексу:

  • стаття 437 - Планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни;
  • стаття 110-2 - Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

Досудове розслідування триває.

Як повідомили нардеп Олексій Гончаренко та глава фракції Слуга народу Давид Арахамія, СБУ влаштувала обшуки у народного депутата ОПЗЖ, київського бізнесмена-забудовника Вадима Столара.

Як розповідав "Апостроф",соцмережі вибухнули фотожабами на обшуки у Коломойського.