RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

ЗСУ отримають зброю великої дальності? США готують новий пакет допомоги Україні на 2 мільярди

США готують новий пакет військової допомоги Україні на суму понад 2 мільярди доларів. Очікується, що в пакет вперше увійдуть ракети більшої дальності, а також інші боєприпаси та озброєння.

Про це повідомили дві офіційні особи США, пише Reuters.

Також очікується, що в рамках цього пакету допомоги Україна отримає допоміжне обладнання для систем ППО Patriot, високоточні боєприпаси та протитанкову зброю Javelin.

Один із співрозмовників видання уточнив, що частина коштів надходитиме з фонду, відомого як Ініціатива сприяння безпеці України (USAI), який дозволяє адміністрації президента Джо Байдена отримувати зброю, яка виробляє промисловість, а не з запасів зброї США.

Читайте також: Влаштувати Кремлю "апокаліпсис сьогодні": Захід йде на принципові рішення

Кошти USAI підуть на купівлю нової зброї, бомб малого діаметра наземного базування (GLSDB) виробництва Boeing Co (BA.N), дальність яких становить 150 км. Це дасть Україні можливість вражати цілі, які раніше були поза досяжністю.

Кошти USAI також будуть використані для оплати додаткових компонентів протиповітряної оборони HAWK, систем боротьби з безпілотниками, радарів протидії артилерії та повітряного спостереження, обладнання зв'язку, безпілотників PUMA та запасних частин для основних систем, таких як Patriot та Bradley.

Крім того, до пакету допомоги увійде значна кількість медичного обладнання - достатня для оснащення трьох польових госпіталів.

Як повідомляв "Апостроф", після того, як ЗСУ будуть передані десятки танків Abrams M1 і сотні одиниць бронетехніки, голова Білого дому Джо Байден планує обговорити з українським президентом Володимиром Зеленським "військові" запити Києва.