RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Компенсація за теплі дні у січні: синоптик розповіла про "сюрпризи" погоди в лютому

Аномально теплі показники температури січня зміняться на лютневі морози. Водночас не варто розраховувати на довготривалість "мінусової" погоди.

Про прогноз погоди на лютий розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха в інтерв'ю NV.

За дослідженнями фахівців, середньомісячна температура лютого очікується в межах від -3 до +2 градуси, але слід зауважити, що це середні показники температури для всієї температури України, тобто вони узагальнені. Такий температурний режим на півтора-два градуси вищий за норму.

Читайте також: Землю накрила потужна магнітна буря, але попереду ще одна: названі дати

Щодо середньомісячної кількості опадів, то вона прогнозується в межах 29-83 мм - це показник норми. Опади можуть бути у вигляді дощу, мокрого снігу, снігу й навіть крижаного дощу.

"Моя особиста думка, що як компенсація за теплі дні в січні, у лютому може бути більше морозних днів. Подивимося, чи справді так буде, бо виключати якісь хвилі тепла чи холоду не варто. Однак, як зазначають вчені, кліматологи, що саме в зимовий період у зв'язку зі зміною клімату є така тенденція, що хвилі тепла стають більш тривалими та відчутними, а ось хвилі холоду – навпаки, короткочасніші", - пояснила синоптикиня.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що харківський бабак Тимко зробив прогноз, чи буде в Україні рання весна.