RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Проблема робочих місць для людей з інвалідністю: влада знайшла вихід із ситуації

За минулий рік в Україні кількість людей з інвалідністю зросла на 20 тисяч, а у зв'язку з війною ця цифра лише зростатиме – у парламенті працюють над створенням робочих місць для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Про це в інтерв'ю Social заявив народний депутат Сергій Гривко.

За його словами, основну частку бюджету на 2023 рік становить саме військова галузь, проте чимала кількість фінансів виділена також і на соціальні програми, зокрема – створення робочих місць для людей з інвалідністю.

Читайте також: Все буде прозоро: у МОЗ анонсували реформу МСЕК

Нардеп наголосив, що на цей час проблема робочих місць для людей з інвалідністю залишається дуже суттєвою, оскільки на ринку праці для них практично немає робочих місць. 2023 року це планують змінити.

"Йдеться про законопроєкт № 5344-д, згідно з яким для людей з інвалідністю буде відкритий ринок праці безпосередньо в державних структурах. Це одна з основних норм цього закону. Тобто державні структури також будуть зобов'язані працевлаштувати людей з інвалідністю. Вважаю, що цей законопроєкт є доречним зараз, але там є норми, які потрібно доопрацювати", — резюмував Сергій Гривко.

Раніше ми писали, що у разі втрати документів про інвалідність українці можуть оновити їх за допомогою порталу "Дія".