RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

СБУ вручила підозру екс-главі Херсонської ОДА Лагуті: у чому звинувачують

Працівники Служби безпеки повідомили про підозру ексголові Херсонської обласної військової адміністрації Геннадію Лагуті. Йому інкримінують підроблення документів та шахрайство.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Читайте також: Вбити двох зайців: чому Банкова влаштувала день обшуків

За одним із епізодів розслідування йдеться про незаконне заволодіння майном - автомобілем, який під час війни отримав у тимчасове користування.

Як стверджують слідчі, минулої весни Лагута звернувся до однієї з місцевих бізнесменок з проханням надати безплатно та тимчасово позашляховик "для службових цілей". Жінка погодилася виділити транспорт. Проте влітку, скориставшись її відсутністю в Україні, приватизував авто через приватного нотаріуса.

Нотаріус надав довіреність, що дозволяла йому, зокрема, продати чи передати в оренду авто. Він продав машину підлеглому – керівнику патронатної служби Херсонської ОВА, а той одразу "перепродав" керівникові назад.

У СБУ додають, що транспорт арештовано. За результатом експертиз, на "нотаріальній довіреності" - підроблений підпис бізнесменки.

У разі доведення вини йому загрожує позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

Раніше "Апостроф" писав, що правоохоронці підозрюють радника заступника голови Міністерства оборони у розкраданні коштів на державних закупівлях для української армії. Сума збитків сягає 1,7 млрд гривень.