RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Мережеві обмеження зберігаються лише в одній області: яка ситуація зі світлом в Україні

Українські енергетики й надалі працюють над стабілізацією ситуації в Україні після масованих атак російських окупантів на об'єкти критичної інфраструктури – станом на 3 лютого дефіцит потужності в енергосистемі майже не змінився відучора та є суттєвим. При цьому мережеві обмеження зберігаються лише в Одеські області.

Про це повідомляє "Укренерго" у Telegram-каналі.

Зазначається, що протягом минулої доби ворог завдав масованих артилерійських обстрілів по об'єктах енергетичної інфраструктури у Харківській, Херсонській, Сумській, Запорізькій, Донецькій областях. Особливо складною є ситуація на Херсонщині, а також через значні пошкодження знеструмлено деякі об'єкти у сусідній Миколаївській області.

Читайте також: А чи є вдома світло? Учні київського ліцею створили корисний чат-бот

Наразі до всіх обленерго доведено ліміти споживання електроенергії на всю добу, які були збільшені у зв’язку зі скороченням дефіциту. У разі їх перевищення будуть застосуватись аварійні відключення, проте наразі перевищення лімітів не фіксується.

Нагадаємо, графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту, кожен обленерго у своєму регіоні складає самостійно. З ними можна ознайомитися за посиланням.

Раніше ми писали, що відключення світла відіб'ється на вартості продуктів в Україні.