RU  UA

Ракетні атаки на Україну: у Росії можуть піти на радикальний крок

Через ефективну роботу українських сил ППО та зниження надійності нових російських ракет, які вони зараз виробляють, росія може відмовитися від ракетних атак по території України.

Про це в ефірі Апостроф TV сказав експерт з ядерного та ракетного озброєння Олександр Кочетков.

"Для підготовки до масованого ракетного удару росіянам вже треба більше часу – близько трьох тижнів. Спочатку вони атакують "шахедами", щоб навантажити нашу ППО, затим б'ють ракетами у кількості 50-70 штук, що є доволі відчутним для нашої протиповітряної оборони, а наостанок знову шлють "шахеди". Але ми збиваємо 85-90% усіх ракет, які на нас летять. Так, 10% долітають, але через санкції, при виробництві нових ракет у них падає надійність та точні характеристики, тобто ці 10% ракет прилітають, але вони вже не здатні нанести фатальні руйнування нашій інфраструктурі та не впливають на обороноздатність країни. Я не здивуюся, якщо за місяць-два росіяни взагалі відмовляться від цих ракетних ударів не тому, що у них не буде ракет, а тому що вони зрозуміють повну безглуздість цих нападів", – пояснив експерт.

Як писав "Апостроф", між Німеччиною та Швецією тривають переговори щодо нового пакета військової допомоги Збройним силам України. Зокрема, йдеться про передачу ракет ППО та німецьких комплексів IRIS-T.