RU  UA

Вуличні бої у Бахмуті: військовий розповів про ситуацію в місті і на дорогах життя

У Бахмуті ворог зайшов до міської забудови, де нині тривають вуличні бої. Ситуація у місті складна, але ворогу не вдається закріпитися на трасах до Слов'янська та Костянтинівки та продовжити наступ.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив аеророзвідник ТрО, військовий експерт Андрій Коваленко.

"За повідомленнями військових, які тримають оборону у Бахмуті, місцями вже тривають бої у забудові, зокрема, у приватному секторі. Це дещо ускладнює дії наших сил по вибиванню ворога за межі Бахмута. У самому місті ще з грудня все готувалося до вуличних боїв, тому тут дивуватися та посипати голову попелом не потрібно, наразі Бахмут тримається. Найважливіше, про що треба говорити, що ворог не вийшов до траси на Слов'янськ та Костянтинівку і не зміг там закріпитися. Так, ці траси прострілюються ворогом, що дещо ускладнює нашу логістику, але військові на броні довозять все необхідне. І тут головне – не дати перерізати трасу життя, тому що якщо ворог закріпиться на трасі на Костянтинівку, він почне рухатися в тому напрямку. Наразі ситуація у Бахмуті складна, ворог формує великий ударний кулак і бачимо, що великий наступ, про який усі говорять, буде відбуватися саме на сході", – розповів військовий.

Як писав "Апостроф", для здійснення контрнаступу ЗСУ потрібна зброя та техніка від західних партнерів, тому виведення Сил оборони з Бахмута на Донеччині не буде.