RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

Всі новини

Передача танків Leopard: експерт вказав на серйозну проблему застосування в Україні

Українські військові можуть використовувати Leopard-2 як повноцінний комплекс для атаки, а Leopard-1 як самохідну артилерійську установку.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий аналітик та волонтер Павло Нарожний.

Читайте також: Leopard 1 і Leopard 2: чим відрізняються танки, які отримають ЗСУ - інфографіка

Він розповів про те, що танк Leopard-1 – це 60-ті роки, має тонку броню, відносно слабку гармату, і там немає тієї електроніки, яка потрібна Україні. Він мало чим відрізняється від танків Т-72, які стоять у нас на озброєнні. Водночас експерт вказав на одне важливе "але".

"Є танки першої хвилі, є танки другої хвилі. І вони можуть виконувати інші завдання. Танк може стріляти із закритої позиції, тобто він може використовуватися як артилерійська установка. Дальність у нього не велика, але на 8-12 кілометрів він може закидати снаряди на голови росіян без істотного ризику для екіпажу. Звичайно Leopard-1 набагато легше ніж Leopard-2, але не такий боєздатний. Але ми можемо використовувати Leopard-2 як залізний кулак для атаки, а Leopard-1 як самохідну артилерійську установку", - Розповів він.

Також Нарожний розповів про те, що зараз є проблема з боєприпасами:

"Німці можуть віддати тільки ті боєприпаси, які є у них на складах. Але зараз йдуть переговори зі Швейцарією, і вона вже готова позбавитися свого статусу країни з нейтралітетом та почати експортувати боєприпаси в Україну. Якщо вони це зроблять, ми отримаємо величезну хвилю дешевих боєприпасів", - пояснив волонтер.

Нагадаємо, що Федеральний уряд Німеччини дозволив передачу Україні 178 танків.