RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Балога, який пропонував домовлятися з путіним, продавав українські арсенали росії - експерт

Під час коли Віктор Балога очолював Секретаріат Президента відбувся найбільший розпродаж української зброї, яку в тому числі придбала рф - тепер він закликає до перемовин із путіним та референдуму щодо Донбасу.

Про це пише політичний експерт Олексій Голобуцький у себе в Facebook.

"Найбільший "дерибан" української армії відбувся саме у 2007-2009, за часів головування Балоги секретаріатом президента Ющенка. Українська зброя з ще радянських арсеналів йшла до Азербайджану, Конго і Судану, Білорусі та одним з найбільших її отримувачів була Росія. За приблизними оцінками фахівців – української зброї було розпродано тільки у 2007 році на 1 мільярд доларів!", - пише Голобуцький.

Голобуцький зазначає, що серед проданої РФ зброї були 100 ракет X-59, якими зараз російська армія б’є по українських містах. Також, експерт пригадує скандал із судном "Фаїна", що перевозило українську зброю яка мала йти на продаж.

"Якщо копнути глибше, згадається і скандал із судном "Фаїна", яка перевозила продану українську зброю та була захоплена піратами. Це також було за часів Ющенка/Балоги. І тоді рятувальну операцію судна "Фаїна" очолив особисто Балога. Тому що мова йшла про мільйони доларів особистого заробітку", - відзначає Олексій Голобуцький

На думку експерта, розпродаж запасів української армії та заяви Балоги щодо перемовин із путіним та референдуму на Донбасі – це ланки одного ланцюга.

"Нещодавно з’явилося відео, де "хазяїн Закарпаття" Віктор Балога розповідає про готовність до перемовин з путіним, якщо той стане президентом. Разом з відео спливли його заяви про те, що треба дати окупованим територіям пожити без України 15 років та провести референдум на Донбасі. Тобто соратник Медведчука по СДПУ(о) який привів його в парламент, під час війни з рф публічно просуває російські наративи. Тепер все вкладається у логічний ланцюг, де закликам Балоги до порушення територіальної цілісності та перемовин із путіним передує багаторічна робота по знищенню обороноздатності… Цікавить лише одне питання: коли силовики, нарешті, вскриють російську "консерву", що по цей час сидить в парламенті?", - резюмує Голобуцький.