RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Дефіциту немає, але відключення залишаються: яка ситуація в енергосистемі України сьогодні

Росіяни не перестають намагатися пошкодити енергосистему України своїми дронами та ракетами, але енергетики роблять все, щоб українці були зі світлом - станом на 11:00 понеділка, 13 лютого, дефіцит потужності в енергосистемі поки що відсутній, потужності достатньо, щоб покрити потреби споживання.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Укренерго.

У той же час споживання, порівняно з вихідними, поступово зростає, що є традиційним для початку робочого тижня.

"Відсутність дефіциту пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включені додаткові енергоблоки на кількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, повній покриває споживання. Також через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції. Збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлення. Також йде імпорт електроенергії зі Словаччини", - описали ситуацію енергетики.

Читайте також: Пощастило Києву та трьом областям: де сьогодні не вимикатимуть світло

З цієї причини ліміти споживання в областях на даний момент не встановлювалися. Виміри фактичного споживання в областях України здійснюються відповідно до графіка.

У той же час через пошкоджену мережеву інфраструктуру в Одесі діють графіки погодинних відключень. У Київській, Хмельницькій, Житомирській областях та у Києві в міру зростання споживання також можливе застосування відключень відповідно до графіків.

Раніше "Апостроф" розповідав, які моделі авто можуть мати будинок при відключенні світла.