RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

З простроченими правами та на своєму авто: у Польщі пішли на поступки водіям з України

Українці можуть обміняти водійські документи в Польщі, а також влада країни полегшила умови для українських водіїв. Посвідчення водія, видане в Україні, вважається дійсним на території Польщі до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін дії такого посвідчення закінчився.

Про це розповіли у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, повідомляється у Telegram-каналі "Нова Польща".

Читайте також: Доведеться викласти майже 700 доларів: який "зимовий" штраф є в Польщі для порушників правил дорожнього руху

Крім того, всі громадяни, які в'їхали на територію Польщі на автомобілях з державними реєстраційними номерними знаками України та мають свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане в Україні, можуть вільно пересуватися територією Польщі до 31 грудня 2023 року без виїзду в Україну.

Зазначається, що нововведення стали можливими після внесення змін до закону "Про допомогу громадянам України у зв'язку із збройним конфліктом на території цієї держави".

Як розповідав "Апостроф", громадянин України, який мешкає у Польщі, за одну поїздку кілька разів порушив правила дорожнього руху. Йому виписали три штрафи на загальну суму 6 500 злотих (близько 55 тисяч гривень).