RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Не так допомагав армії: під Одесою підприємця оштрафували на кругленьку суму

В Овідіополі Одеської області підприємця оштрафували на 17 тис. грн через "продаж" електроенергії під час вимкнення світла.

Історію описав журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

Читайте також: Купівля генератора: на що звернути увагу і як правильно вибрати

За його словами, чоловік придбав за власні кошти генератор та встановив у кав'ярні для підзарядки гаджетів відвідувачів. За це попросив робити добровільні донати на пальне до нього.

"Під час відключень електрики генератор вмикався і люди мали можливість сидіти в теплі, пити чай та підзаряджати гаджети", - розповів він.

Однак, за підприємця взялися правоохоронці, що той збирає кошти з громадян. У підсумку суд Овідіопольского райсуду оштрафував чоловіка. Одеський апеляційний суд відхилив скаргу, визнавши винним.

Примітно те, що суд у своєму рішенні не уточнив, де саме підприємець порушив закон, оскільки факт продажу електроенергії нічим не доведений, а донати були добровільні. Чеків за продаж електрики нема, тому й назвати продажем неможливо, каже журналіст.

Він зауважив, що підприємець купив генератор для збереження робочих місць, сплачував податки державі, комунальні платежі місту, податки за купівлю генератора. На усі ці податки утримуються ті, хто його оштрафував.

"У людей немає можливості встановити собі генератор у квартирі, і тому саме такі кафе - це частина інфраструктури життєзабезпечення. Про совість тут нема чого казати, у людей, які малюють такі справи та такі вироки, питання моралі у житті виникає дуже рідко. Це ще один такий малий, але насправді ганебний і показовий випадок, коли держава замість допомоги громадянам у виживанні навпаки працює для здирництва та знищення бізнесу", – зазначив журналіст.

Також опублікував квитанції про штраф.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як розрахувати реальну потужність генератора за простою формулою.