RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія заявила про обмін полоненими з Україною: більше 100 людей повернулися

У Росії повідомили про новий масштабний обмін полоненими з Україною. Йдеться про повернення більше ста людей.

Таку інформацію розповсюджують російські "ЗМІ" із посиланням на Міністерство оборони Росії.

Читайте також: Обмін полоненими 4 лютого: оприлюднено повний список звільнених українських бійців

З української сторони про обмін заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

"Продовжуємо повертати українців з полону. Сьогодні додому їдуть 100 наших воїнів та 1 цивільний. Серед звільнених бійців - нацгвардійці, прикордонники та військові ЗСУ. 94 з них - оборонці Маріуполя, включно з 63 воїнами з "Азовсталі". Їх так довго чекали рідні. Багато з героїв отримали поранення різної тяжкості", - сповістив він.

Єрмак опублікував фото та відео.

Він подякував команді та Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими, додавши, що робота з повернення полонених триває.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час телемарафону зауважив, що двоє російських військових після обміну знову потрапили в полон. Йдеться про Олександра Фоменка з Таганрогу і Руслана Вальяшина.

"Вони були в полоні, їх повернули, і вони вдруге потрапили в полон. Це показник того, що в РФ шалене недоукомплектування живою силою", - повідомив омбудсмен.

Нагадаємо, з початку повномасштабного російського вторгнення Україна повернула понад 1,7 тисячі українців з полону окупантів, включно зі 116 людьми, які повернулися додому 4 лютого, серед яких є захисники Маріуполя, партизани з Херсона та снайпери з Бахмутського напрямку. Ще близько 3 тисяч українських військових досі знаходяться в неволі.