RU  UA

Елементи гібридної війни точно будуть: експерт про можливий наступ Росії

Російська сторона, швидше за все, не намагатиметься точно один в один повторювати те, що вони намагалися робити в лютому 2022 року.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Тарас Жовтенко.

Читайте також: Уже почалося? Зеленський висловився про новий наступ Росії

"З одного боку, можна погодитися з оцінками нашої військової розвідки, що справді і воєнні і політичні умови зараз і рік тому – абсолютні різні. Тому в принципі не можна очікувати, що російська сторона буде намагатися абсолютно точно один в один повторювати те, що вони пробували робити в лютому 2022 року. Але з іншого боку, ми не повинні забувати, що насправді для росіян ця війна в цілому має ознаки гібридності. Хоч ми зараз маємо справу з гарячою війною, агресію з боку Російської Федерації проти України, але для нинішнього російського режиму ці дії вкладаються в більш широку гібридну агресію проти України, яка почалася ще у 2014 році. Недарма вони повернули на посаду командувача об’єднаного угруповання військ генерала Герасимова, який, насправді, є в російських реаліях автором цього гібридного підходу загалом, і архітектором операції захоплення Криму у 2014 році, і, зрештою, він же розробляв операцію 24 лютого 2022 року", - пояснив експерт.

Він зазначає, що окремі елементи цієї гібридності абсолютно точно будуть присутні, росіяни намагатимуться використовувати маневри, що відволікають, вони точно комбінують поселену активізацію бойових дій на лінії фронту з масованим ракетним обстрілом цивільних об'єктів і цивільної інфраструктури.

"Росіяни, ймовірно, намагатимуться схилити Білорусь хоча б до імітації загрози з північного напрямку. б частково досягти тих цілей, які росіяни собі ставлять", - спрогнозував Жовтенко.

Нагадаємо, раніше ми також розповідали про те, які шанси Росії, за словами експерта, прорвати оборону на Донбасі.