RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Очікується складна погода: синоптик озвучила прогноз на суботу та неділю

На вихідних вся територія України потерпатиме від ускладнення погоди. Зокрема, очікуються потужні снігопади у центрі та північному сході, зливи - на заході.

Про це розповіла синоптик Наталка Діденко у Telegram.

Читайте також: Обіцяє бути холодною та сухою: прогноз погоди у Києві навесні

"Сильні дощі - в західних областях, сильний сніг - у Карпатах (у горах завтра - дуже, дуже обережно, краще пересидіти вдома). Сильний мокрий сніг - на Полтавщині, Сумщині, Харківщині, Луганщині", - наголосила Діденко.

За її словами, загалом у суботу, 18 лютого, всю країну накриють опади, проте переважно помірні. Де випадатиме мокрий сніг - можливе налипання мокрого снігу, тому водіям потрібно бути обережними.

При цьому негоду посилюватимуть пориви вітру західного та південно-західного напрямків. Пориви скрізь досягатимуть 15-20 метрів за секунду, подекуди навіть більше. У Карпатах очікується дуже сильний вітер.

Температура повітря вночі опуститься до -12 вночі на сході, до +12 вдень - на заході. Найближчої ночі у переважній більшості областей буде від 2 тепла до 3 морозу, на заході від 2 до 6 градусів вище нуля. На сході від -5 до -12 градусів.

Завтра передбачається +4...+8 градусів, у західних регіонах та на півдні +6...+12 градусів, на сході від -2 до +2 градусів.

"У Києві - увага! Також завтра передбачається складна погода! У неділю буде сильний вітер із штормовими поривами до 20 метрів за секунду!", - додала синоптик.

Очікується мокрий сніг, який перейде у дощ. Температура підскочить удень до +7 градусів.

Як повідомляв "Апостроф", народний синоптик Станіслав Щедрін прогнозує в Україні морозний початок лютого і теплий його кінець.