RU  UA

Готові до будь-якого розвитку подій: експерт оцінив рівень ЗСУ та армії РФ

Ключова відмінність в очікуваному наступі Росії порівняно з минулим роком полягає у готовності української армії до будь-якого розвитку подій.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив військовий експерт, експерт із міжнародної безпеки Тарас Жовтенко.

Читайте також: Масована атака на річницю війни: Данілов розповів, чи готова Україна дати відсіч

За його словами, в умовах сьогоднішнього обмеженого російського ресурсу масштаб всього цього навряд чи може бути таким, який був ще рік тому. Але недооцінювати в даному контексті росіян не варто. Знаючи те, що Москва може кидати солдатів у бій, не шкодуючи живої сили.

"Ми не повинні забувати, що те, що відбувається на сході, це, звичайно, тактика катка, коли російська армія засіває поле бою тілами своїх "чмобіків" і ув’язнених, яких вони притягли разом з ПВК "Вагнер", - повідомив він.

При цьому на південному сході - на Запорізькому напрямку - у росіян залишаються в резерві залишки боєздатної армії. Це, в першу чергу, повітряно-десантні війська та морська піхота.

Ці війська здатні вести обмежені маневрені бойові операції. Це якраз той гібридний підхід: якщо росіяни зможуть отримати якусь ініціативу на тактичному чи на оперативному рівні, можуть спробувати просунути їх вглиб території, яку контролюють Збройні сили України.

"Але ключова відмінність полягає в готовності саме ЗСУ до такого розвитку подій, бо ми багато чому навчилися і багато чого зрозуміли про росіян ще з 2014 року. Про те, як вони воюють, чим вони воюють, їхні сильні та слабкі сторони. І однозначно цей рік з цієї точки зору - теж колосальний досвід, який здобула українська армія. Тому очевидно, що наше командування, наші бойові підрозділи готові до будь-якого розвитку подій на полі бою і за його межами", - додав Тарас Жовтенко.

Раніше ми писали, що у НАТО оцінили ризики можливого наступу Росії з Придністров'я.