RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Україна може звільнити Крим влітку: американський генерал назвав умову

Україна має шанс до кінця літа звільнити окупований Крим за умови, якщо Захід передасть ракети далекого радіусу дії.

Подібний прогноз в коментарі "Укрінформу" озвучив екскомандувач військ США в Європі генерал Бен Годжес.

За його словами, Києву необхідно передати ракети далекого радіусу дії. За наявності подібного озброєння Сили оборони України можуть до кінця літа звільнити Крим, а наступного року чи навіть раніше - Донбас.

Читайте також: В армії РФ у Криму "розцвіли" свавілля і хабарництво: свіже зведення Генштабу ЗСУ

Годжес запевнив, що союзники роблять усе можливе, аби вже у 2023 році Росія програла повномасштабну війну. Окремо генерал назвав Крим "вирішальним місцем", тоді як Донбас – просто "важливим" регіоном.

Екскомандувач військ США в Європі запевняє, що Україна не буде в безпеці, поки Росія контролює анексований півострів. За словами Годжеса, в таких умовах Київ не зможе відновити цілком економіку. Більш того, допоки росіяни в Криму - Україна не зможе використовувати порти Маріуполя та Одеси.

"Ми маємо допомогти Україні повернути Крим. Цього року. Ми хочемо, щоб це сталося, і маємо дати все необхідне", - продовжив генерал у спілкуванні із журналістами.

Годжес дістав мапу та на ній продемонстрував кореспондентові "Укрінформу", як він бачить ситуацію на фронті. На його думку, тримаючи російські сили навколо Бахмута, ЗСУ можуть влаштувати ізоляцію Криму. Але через те, що наразі у розпорядженні України є лише ракети, які можуть вдарити на відстань лише до 90 км, успішна операція з деокупації півострова поки що неможлива.

Раніше ми розповідали, що на півночі Криму пролунав потужний вибух.