RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Дефіцит в енергосистемі зменшився: в Укренерго назвали причину

Попри те, що споживання електроенергії із початком нового тижня поступово збільшується, що є прогнозованим явищем, дефіцит потужності в енергосистемі Україні наразі відсутній і не прогнозується.

Про це повідомляє "Укренерго" у Telegram-каналі.

Зазначається, що через покращення погодних умов та поступове зростання світлового дня, в Україні відповідно збільшилася і робота електростанцій з відновлюваних джерел енергії, потужності яких працюють переважно у денні години.

"Наразі вони працюють уже зранку, частково беручи участь у покритті ранкового піку споживання", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: А чи є вдома світло? Учні київського ліцею створили корисний чат-бот

Саме через це, суттєво зменшився також й імпорт електроенергії – наразі він наближається до нульових значень.

Через стабілізацію ситуації в енергосистемі країни, ліміти споживання до областей не доводилися, однак застосування відключень в Україні можливе, у разі зміни ситуації та різкому зростанні споживання електроенергії.

Зазначається, що найтяжчою залишається ситуація в Одеській області, де через обстріли відбулося складне і масштабне пошкодження місцевих ТЕЦ - відновлення надійного енергопостачання вимагає тривалого часу.

В "Укренерго" також нагадали, що під контролем ворога наразі залишається 10 ГВт основних встановлених потужностей - найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій.

Раніше ми писали, що відключення світла відіб'ється на вартості продуктів в Україні.