RU  UA

Зараз воює вся російська армія: ветеран війни описав сценарій відходу ВСВ із Бахмута

Щодня Російська Федерація у повномасштабній війні з Україною втрачає як мінімум батальйон піхоти та не менше роти танків.

Про це Апостроф TV висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман.

Читайте також: 'Битва за Бахмут: яка там зараз ситуація і де намагаються закріпитись росіяни

Він розповів про те, як зараз триває битва за Бахмут і скільки військових щодня втрачає ворог у цьому напрямі:

"Якщо нам доведеться відійти від Бахмуту, щоб уникнути оперативного оточення чи повного оточення, то це буде цілком зрозуміло. Вони рвуться до Костянтинівки, але між Бахмутом і Костянтинівкою побудовано вже багато ліній захисту, фортифікаційних споруд. Ми просто перейдемо на підготовлені місця і будемо далі тримати оборону, знекровлюючи ворога. Кожного дня Росія втрачає щонайменше батальйон піхоти і щонайменше роту танків. Навіть така потужна з точки зору мобілізаційного ресурсу РФ, навряд чи витримає, коли за три дні втрачається бригада. Для неї це дуже відчутні втрати", - розповів Гетьман.

Він визнає, що Росія ще не залучила всіх сил, які зосередила на нашій лінії фронту, але ці сили у ворога теж не нескінченні.

"Вони можуть полізти всіма силами і піти ва-банк, але я не думаю, що вони просунуться більше, ніж на декілька кілометрів, навіть не десятків кілометрів. Зараз на лінії фронту воює вся російська армія. Коли вона вся попре і ми її зупинимо і переб’ємо, то війна автоматично закінчиться, бо закінчиться російська армія", - ветеран.

Як писав "Апостроф", аналітики Інституту вивчення війни назвали причину, через яку росіяни навряд чи зможуть збільшити масштаб, чи інтенсивність своїх атак на Донбасі.