RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

"Тривожний" рік: названо регіони України, де найчастіше звучала сирена - інфографіка

На 365-ту добу повномасштабного російського вторгнення ЗСУ продовжує ліквідувати окупантів і ворожу військову техніку, а за рік великої війни практично в усіх областях країни і вдень, і вночі лунають тривоги.

Про це йдеться у інфографіці проекту UA War Infographics.

Найтриваліша з них зафіксована на Луганщині, яка станом на 22 лютого слухає її вже понад 327 днів. На друге місце за тривалістю тривог неочікувано вийшов Крим, де тривога лунає із 11 грудня 2022 року.

Читайте також: Незламні українці співають у київському метро під час російської ракетної атаки: відео

На Харківщині тривогу включали 1778 разів, на Донеччині - 1521, у Запорізькій області - 1413, а на Дніпропетровщині - 1375.

У інших містах сирени вмикали менше тисячі разів. Найближче до "рекордсменів" опинилася Полтавщина, де мешканців попереджали про небезпеку 946 разів.

Найспокійнішими у плані тривог стали західні регіони. Скажімо, на Прикарпатті "гучномовці" працювали "лише" 281 раз, на Львівщині - 282, а на Закарпатті - 230.

Автори проекту підкреслюють, що офіційні джерела щодо оголошення тривог з'явилися лише 15 березня 2022 року, тому дані можуть бути не точними.

Нагадаємо, що 22 лютого жителі деяких російських міст, почули по радіо оголошення про загрозу ракетного удару. А сьогодні у Криму, у Москві та Краснодарі в ефірі радіостанцій пролунав гімн України, після чого до кримчан звернувся голова військової розвідки України Кирило Буданов.