RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Більше танків Leopard 2: Канада збільшила військову допомогу Україні

Збройні сили України отримають від Канади ще чотири німецькі танки Leopard 2. Раніше стільки ж Оттава відправила у Європу для передачі українцям.

Про таке рішення повідомив прем'єр Канади Джастін Трюдо, інформують ЗМІ.

Читайте також: Перші танки Leopard вже прибули до України: фото

Тож, загалом ця країна передасть українській армії вісім німецьких танків. Також Канада надасть Україні броньовану ремонтно-евакуаційну машину, близько п'яти тисяч 155 мм артилерійських боєприпасів.

Перші чотири танки Leopard 2 країна відправила у Європу, їх доставили у Польщу, де українським танкістам проведуть інструктаж.

Окрім того, Канада оголосила запровадження санкцій проти 129 фізосіб та 63 організацій РФ.

"Ми вводимо санкції щодо 122 фізичних та 13 юридичних осіб, включаючи членів нижньої палати російського парламенту. Санкції також вводяться щодо інших фізичних осіб, включаючи російських віцепрем'єрміністрів, міністрів, співробітників адміністрації президента Росії", - зазначили у пресцентрі.

У новому пакеті обмежувальних заходів - введення санкцій щодо семи російських громадян та 50 підприємств, пов'язаних із оборонною промисловістю Росії, включаючи виробництво танків, ракет та іншого озброєння.

Заборонили і експорт у Росію низки хімічних елементів, що використовують в електроніці, імпорт російського озброєння та боєприпасів.

Нагадаємо, 24 лютого Вашингтон запровадив новий пакет санкцій проти Російської Федерації, яка рік тому розв'язала повномасштабну війну проти України.