RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

Росія намагається наступати на Донбасі та нарощує оборону у Криму

Станом на неділю, 26 лютого, 150 російських строковиків з Челябінської області РФ прибули до тимчасово окупованого українського Криму для будування фортифікаційних споруд, тим самим укріпити оборону на півострові. Водночас українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили дві важливі ворожі цілі.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Окупанти знищили школу в Авдіївці: фото наслідків обстрілу

Російські війська

Окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на спробах наступу на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. У тих районах ЗСУ відбили 71 ворожу атаку.

Також загарбники постійно ведуть повітряну розвідку для коригування вогню. Вони завдали 14 ракетних, 19 авіаційних ударів та здійснили 57 обстрілів з РСЗВ. Внаслідок ворожих атак є постраждалі серед цивільних.

Водночас зберігається значна загроза завдання ракетних ударів Росією по всій території України.

Крім того, окупанти обстріляли:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках - Городище Чернігівщини, Попівка, Стукалівка, Павлівка і Гиріне на Сумщині, а також Стариця, Варварівка, Вовчанськ, Вільча, Огірцеве та Бологівка Харківщини.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках з артилерії - біля Новомлинська, Дворічної, Гряниківки, Куп’янська, Кислівки, Табаївки, Берестового Харківщини та Макіївки, Невського, Діброви і Білогорівки Луганщини. Були також безуспішні спроби наступу неподалік Площанки, Невського, Кремінної, Діброви, Білогорівки, Спірного, Роздолівки, Федорівки, Васюківки і в районі Серебрянського лісництва.
  • На Бахмутському напрямку - райони 22 населених пунктів, серед яких Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Курдюмівка, Озарянівка та Нью-Йорк Донеччини. Рашисти завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі Костянтинівки. Вони продовжують атаки на позиції ЗСУ, а також були безуспішні спроби наступу неподалік Оріхово-Василівка, Берхівка, Ягідне, Бахмут, Іванівське та Північне Донецької області.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках - Авдіївка, Орлівка, Водяне, Нетайлове, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар та Пречистівка Донеччини. Були безуспішні спроби наступу з боку ЗС РФ в районах Невельське, Красногорівка, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках з артилерії - райони населених пунктів на межі лінії зіткнення, серед яких Времівка і Новопіль Донеччини, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Оріхів і Білогір’я на Запоріжжі, Марганець і Нікополь Дніпропетровщини, Зміївка, Херсон, Новоберислав, Берислав, Антонівка та Кізомис на Херсонщини та Матросівка Миколаївщини. Ворог обороняється.

Окуповані території

"Російські окупанти нарощують оборону тимчасово окупованого Криму, зокрема, будують фортифікаційні споруди. Із Челябінської області прибуло 150 російських військовослужбовців строкової служби для виконання інженерних робіт", - йдеться у повідомленні.

Водночас на окупованій частині Донеччини "міський прокурор" Горлівки склав повноваження, тому що боїться деокупації українських територій українськими захисниками. Він вже готується евакуюватися на територію РФ.

ЗСУ

Українська авіація 25 лютого завдала 12 ударів по районах зосередження російських окупантів та військової техніки ворога. Крім того, ЗСУ збили три БПЛА різних типів: "Орлан-10", "Supercam S350" та "Ланцет-3".

Також підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, два райони зосередження загарбників, радіолокаційну станцію, станцію радіоелектронної боротьби та ще дві важливі ворожі цілі.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законопроєкт, яким пропонується обмежити вільне пересування поблизу держкордону України з Росією та Білоруссю.