RU  UA

Запуск ізраїльської системи оповіщення в Україні: коли і де розпочнуть випробування

Ізраїльську систему оповіщення, яку незабаром можуть встановити в Україні, спочатку мають апробувати лише у Київській області, а потім уже поширити на решту регіонів країни .

Про це в ефірі Апостроф TV заявив офіцер армії Ізраїлю у відставці військовий історик Григорій Тамар.

Читайте також: Потрібно вдарити лише один раз: ізраїльський офіцер розповів, як припинити ракетні атаки на Україну

Він розповів про те, що ізраїльська система оповіщення про повітряні атаки розробляється протягом 20 років. Вона добре випробувана і дозволяє сповіщати про атаку лише ті райони, яким безпосередньо загрожує ракетна атака. Крім того, за словами Тамара, ця система може розрізняти мету атаки з точністю до міського кварталу. Тобто не потрібно оголошувати тривогу навіть у всьому місті, а лише в тих кварталах, які можуть зазнати атаки.

"Однак треба розуміти, що розмір України набагато більший, ніж Ізраїлю. Тому спочатку система буде апробована лише в Київській області, а потім уже поширена на інші регіони", - розповів військовий історик.

Зазначимо, раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в інтерв'ю The Times of Israel розповів про те, що ізраїльську систему сповіщення про повітряну небезпеку може встановити протягом чотирьох місяців.

Це система, яку давно використовують в Ізраїлі, але систему оповіщення "Червоний колір", також відому як Tzeva Adom, спеціально адаптують під наші реалії.

Tzeva Adom створена для виявлення ракет та безпілотників. Траєкторія руху відстежуються за допомогою радарів, що відстежують повітряний простір у напрямку територій, з яких зазвичай ведеться обстріл. Крім того, ця система прораховує час наближення, після чого сирена дає сигнал, що вказує, скільки секунд є у людей, щоб сховатися від загрози

Нагадаємо, раніше "Апостроф" також розповідав про те, що мешканці столиці мають почути незвичну оновлену сирену.