RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

На Харківщині оголосили термінову евакуацію: кого торкнеться

Через нестабільну безпекову ситуацію у Куп’янському районі на Харківщині місцева влада оголосила про обов’язкову евакуацію дітей та маломобільних на більш безпечні території.

Про це інформує Мінреінтеграції.

Евакуація проводитиметься до визначених пунктів з подальшим розселенням, зокрема у Харкові для вимушених переселенців вже підготовлено 3 тисячі місць.

Читайте також: Росія завдала смертельного удару по лікарні у Куп'янську: фото та всі подробиці

Наголошується, що відповідальні особи подбають про те, щоб евакуйовані отримали статус внутрішньо переміщених осіб, оформили соціальні виплати та були забезпечені гуманітарною допомогою.

Повідомити про бажання евакуюватися можна на гарячі лінії органів місцевої влади: +38 (095) 771-44-46 та +38 (098) 940-78-33 або ж заповнити відповідну електронну заявку.

Звернення з питань евакуації приймає волонтерська організація Helping to Leave: +38 (093) 177-64-58.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати у месенджери на номер: +38 (096) 078-84-33.

Мінреінтеграції закликає жителів Куп'янського району не нехтувати безпекою дітей та вразливих груп населення і евакуюватися на більш безпечну територію.

За інформацією очільника ХОВА Олега Синєгубова, протягом минулої доби під вогнем окупантів були населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів області. Зокрема, ворог зі ствольної артилерії, РСЗВ та мінометів обстрілював місто Куп'янськ, а також селища Ківшарівка та Великий Бурлук, села Красне, Глибоке, Стрілеча, Червона Зоря та інші. В районі с. Бударки ворог застосував БпЛА з бойовим навантаженням. У с. Кіндрашівка Куп'янського району через обстріл з РСЗВ пошкоджено адміністративну будівлю.

Нагадаємо, на території Ізюмського лісового господарства автомобіль підірвався на протитанковій міні, внаслідок чого четверо чоловіків загинули на місці.