RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Окупанти відключають банкомати на Луганщині: зведення Генштабу за 3 березня

Російські окупанти протягом доби, 3 березня, завдали 30 авіаційних та шість ракетних ударів по території України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Накази не обговорюються: підрозділ Мадяра виводять із Бахмута, відео

За цими даними, росіяни завдали понад 20 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по об'єктах цивільної інфраструктури.

Загроза завдання подальших ударів - висока.

Ключові зусилля кинуті на наступи на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Українська авіація завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Збили літак Су-34 та БпЛА типу "ZALA". ЗСУ уразили три райони зосередження противника, склад боєприпасів, два склади ПММ, а також станцію РЕБ.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін. Росіяни утримують підрозділи у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби обстріляли н.п. Медведівка Чернігівської області; Собки, Бачівськ, Уланове, Старикове, Атинське, Павлівка, Рясне Сумської області та районів близько 10 н. п. Харківської області. Зокрема, Стрілеча, Стариця, Вовчанськ, Бударки, Амбарне.

Куп’янський та Лиманський напрямки: зафіксовані безуспішні наступи біля н. п. Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області. Обстріляли н.п. поблизу лінії зіткнення (зокрема, Дворічна, Куп’янськ, Крохмальне Харківської області; Макіївка, Кремінна, Діброва і Білогорівка - Луганської та Сіверськ і Роздолівка Донецької області).

Бахмутський напрямок: ворог намагається оточити місто Бахмут. За добу українці відбили численні атаки в районах н. п. Васюківка, Дубово-Василівка та Бахмут Донецької області. Ворожих обстрілів зазнали райони н.п. Федорівка, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Диліївка, Майорськ та Північне Донецької області.

Авдіївський та Шахтарський напрямок: зафіксовані безуспішні наступи поблизу н. п. Красногорівка, Кам’янка, Авдіївка, Мар’їнка та Побєда. Обстріляли 20 н.п. Зокрема, Веселе, Бердичі, Авдіївка, Побєда, Новомихайлівка, Водяне, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки: росіяни ведуть оборону, намагаються покращити тактичне положення для переходу у наступ. Обстріляли 15 районів н. п. Зокрема це - Времівка, Новосілка, Зелене Поле Донецької області; Гуляйполе, Залізничне і Кам’янське Запорізької області; Берислав, Козацьке, Білозерка і Дніпровське Херсонської області та Херсон, а також Очаків на Миколаївщині. У результаті є загиблі та поранені серед мирних мешканців.

"На Луганщині так звана окупаційна влада продовжує чинити тиск на місцеве населення, зокрема на найменш захищені верстви. У населених пунктах Сватівського району загарбники позбавили можливості людей отримувати пенсії та інші соціальні виплати шляхом відключення банкоматів. Пенсіонерам та іншим категоріям населення, що потребують соціального захисту, запропоновано отримувати виплати готівкою у визначені дні. Проте, через таку організацію, люди здебільшого фізично не можуть отримати гроші", - зазначають у Генштабі.

Нагадаємо, у Вугледарі росіяни зазнали найбільшої танкової невдачі.