RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Як оформити закордонний паспорт, перебуваючи в Україні: інфографіка

Якщо в умовах воєнного стану громадянин України втратив паспорт, то потрібно спочатку звертатися до поліції, а потім заявити про оформлення цього документу у ЦНАП чи Державну міграційну службу, де також можна оформити й документ для виїзду за кордон.

Про це інформує Мінреінтеграції, яке разом із МЗС та ДМС підготували інструкцію, як оформити в Україні закордонний паспорт.

У інфографіці роз'яснено, в яких випадках можливо продовжити термін дії закордонного паспорта, за яких умов можна внести інформацію про дитину та як подати заяву на продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон.

Читайте: Отримати закордонний паспорт, не виходячи з дому: як оформити документ та скільки коштує

Під час дії воєнного стану існує можливість на території України продовжити термін дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон та/або внести інформацію про дитину.

Це можливо:

- у разі відсутності у територіальних органах/територіальних підрозділах ДМС України технічної можливості оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон засобами Єдиного державного демографічного реєстру;

- у зв'язку з необхідністю термінового виїзду за кордон, пов'язаною з нагальною потребою в лікуванні від'їжджаючого, від'їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав закордоном (за умови подання підтверджуючих документів).

Важливо знати, що строк дії закордонного паспорта старого зразку, отриманого до 2004 року, не може бути продовжено.

Заява про продовження строку подається особисто особою, на ім'я якої оформлено паспорт. Заяву може бути подано до закінчення строку дії паспорта, але не раніше ніж за два місяці до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон.

Строк дії паспорта для виїзду за кордон продовжується на п'ять років з дати подання заяви про продовження строку.

Внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії здійснюється безоплатно в день звернення особи, на ім'я якої оформлено паспорт, чи її законного представника або представника.

Нагадаємо, раніше ми писали, як продовжити дію закордонного паспорта в умовах війни.