RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Одні їдять м'ясо, інші – рис: українців обурила заява влади про зростання пенсій

Українці у мережі обурені заявою прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, що внаслідок індексації пенсії виплати збільшать щонайменше на 100 грн, а розмір середньої пенсії вперше перетне позначку у 5 тисяч грн. На думку громадян, пропорційно підвищенню пенсійних виплат зростають ціни на все інше, а 100 грн точно не допоможуть пенсіонерам.

Про це повідомили українські користувачі у соцмережах.

Читайте також: Поділили на "чорних" та "білих": українців після індексації пенсій обурила "щедрість" влади

Так, з 1 березня проіндексовано пенсійні виплати для 10,5 млн пенсіонерів. Розмір індексації - 19,7%. Як заявив Шмигаль на пресконференції у столиці, мінімальна сума, на яку збільшаться пенсії - 100 грн.

"Вперше розмір середньої пенсії перетне позначку у п’ять тисяч гривень, тоді як на сьогодні це 4,6 тисячі гривень", - додав він.

За словами прем'єр-міністра, всі доплати за віком буде збережено, незважаючи на те, що вони не підлягатимуть індексації.

"Ми затвердили бюджет Пенсійного фонду України, цього року він самодостатній і, за нашими розрахунками, надходжень вистачить, в тому числі для покриття індексації", - наголосив Шмигаль.

На цю заяву негативно відгукнулись українці у соцмережах, яких не задовольняють досить високі ціни на першочергові послуги та товари, а також називають це "цирком шапіто" та "заграванням з пенсіонерами".

"Хочу побачити пенсіонера, якому підвищать на 100 грн і буде більше ніж 5 тисяч, якщо у нього немає зараз і 3 тисяч?", "Акт небаченої щедрості! Головне - влада себе коханих не забула, ітенсифікатори наші", "Пропорційно лізуть вгору і ціни. Це загравання з пенсіонерами. У військових забрали, бо на носі вибори. І скільки ж будуть отримувати 5 тисяч гривень?", "Одні їдять м'ясо, інші – рис, а в середньому їмо плов", "Це коли тисячі чиновників і суддів получають по 100 тисяч, а звичайні по 2 500, то середня получається 5", - пишуть коментатори.

Раніше ми писали, кому в березні помітно збільшать надбавки до пенсії.