RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Окупантам не вистачає персоналу на Запорізькій АЕС: зведення Генштабу за 4 березня

Станом на 4 березня, в окупованому Енергодар на ЗАЕС катастрофічно бракує фахівців, аби забезпечити її життєдіяльність, а російські загарбники залучають людей, які не мають відповідної освіти та стажу.

Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ за вечір 4 березня у Facebook.

Читайте також: Окупанти вдарили по Дніпропетровщині: є жертви, фото

ЗСУ

Українська авіація 4 березня завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу ворога та військової техніки, а також два удари по ЗРК окупантів та один по складу боєприпасів.

Протягом доби українські захисники успішно відбили численні атаки в районах населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Григорівка та Бахмут.

Обстріли російською армією

Протягом 4 березня окупанти завдали чотири ракетних та десять авіаційний ударів, а також здійснили чотири обстріли з РСЗВ. У результаті ворожої атаки по житлових будинках та цивільній інфраструктурі Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, є постраждалі та загиблі серед цивільних. Зберігається загроза ракетних атак по всій території України.

Рашисти зосереджують основні зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Також російська армія продовжує свої невдалі спроби наступу в районі Бахмута, Авдіївки, Мар’їнки та Вугледара.

Крім того, окупанти безуспішно намагалися наступати в районах Невського, Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганщини.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог веде оборону та намагається покращити своє тактичне положення, аби відновити наступ.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупанти обстріляли:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках з мінометів та артилерії - Бачівськ, Уланове, Кучерівка, Білокопитове, Старикове, Ходине, Рижівка, Атинське, Голишівське, Павлівка та Садки Сумської області та в районах 22 населених пунктів Харківської області, зокрема Гранів, Глибоке, Верхня Писарівка, Гатище, Вовчанськ, Вільча, Бочкове, Вільхуватка, Дворічанське та Дворічна.
  • На Куп’янському та Лиманському напрямках з артилерії - населені пункти вздовж лінії зіткнення, зокрема Гряниківка, Кислівка, Піщане, Крохмальне Харківської області; Стельмахівка, Невське, Червонопопівка, Білогорівка Луганської області та Терни, Спірне, Федорівка і Роздолівка на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку - Оріхово-Василівка, Залізнянське, Дубово-Василівка, Бахмут, Кліщіївка, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Предтечине, Олександро-Шультине, Озарянівка, Дружба та Нью-Йорк.
  • На Авдіївському та Шахтарському напрямках - безуспішно атакували позиції ЗСУ біля населених пунктів Кам’янка, Сєверне, Водяне, Первомайське, Невельське та Красногорівка. Здійснив артилерійські та мінометні обстріли в районах понад 20 населених пунктів - Кам’янки, Авдіївки, Ласточкиного, Красногорівки, Невельського, Мар’їнки, Георгіївки, Богоявленки, Вугледара та Времівки тощо.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках з артилерії - понад 30 населених пунктів, зокрема Малинівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новоандріївка, Малі Щербаки Запорізької області; Червоний Маяк, Козацьке, Іванівка, Антонівка та Інженерне Херсонщини та Херсон, а також Очаків Миколаївщини. Внаслідок атак є загиблі та постраждалі цивільні.

Ситуація на окупованих територіях

"В тимчасово захопленому Росією місті Енергодар, на Запорізькій АЕС, зараз катастрофічно не вистачає фахових працівників, які можуть забезпечити життєдіяльність атомної електростанції. Російські ж окупанти працевлаштовують на АЕС осіб без відповідної освіти та стажу, що може призвести до непепередбачуваних наслідків", - йдеться у звіті.

Водночас у Горлівці на Донеччині з 5 березня окупанти планують розпочати ще одну хвилю мобілізації серед мешканців міста до ЗС РФ. Всім керівникам навчальних закладів вони передали роздруковані вказівки щодо постановки на військовий облік чоловіків від 1995 до 2005 року народження.

Крім того, на окупованій частині Луганщинт триває примусова паспортизація місцевих жителів. Загарбники обмежили вільне пересування між населеними пунктами для всіх мешканців, які не мають російського паспорта. Це зафіксовано у Старобільську, Рубіжному та Станиці Луганській.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Раніше ми розповідали, що один з підрозділів ЗСУ отримав наказ залишити прифронтовий Бахмут.