RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна отримає у кілька разів більше танків Challenger 2

Після візиту президента України Володимира Зеленського до Великої Британії, офіційний Лондон вирішив збільшити кількість танків Challenger 2 вдвічі, ніж було домовлено спочатку.

Про це, як інформує Радіо Свобода, повідомив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

Він наголосив, що наразі допомога Британії Україні відбувається одразу в декількох площинах. Скажімо, країна сама запропонувала Києву збільшити у 2,5 раза кількість військових тренувань від попередніх домовленостей.

Читайте: Британія передає Україні першу партію танків Challenger 2: у чому їхня унікальність

У цьому випадку, пояснив він, допомога зросла одразу на 250%.

"З деяким озброєнням, на яке ми подавали запит, наприклад, літаки, складно", - визнав Вадим Пристайко, запевнивши, що варіанти шукаються.

Водночас посол зазначив, що Лондон замість раніше обіцяних 14 британських танків Challenger 2 передасть Києву вже 28 бойових машин.

"У результаті візиту президента Зеленського домовлено, що ця кількість зросте вдвічі", – сказав він.

Дипломат пояснив, що не від усіх партнерів Україна очікує одного і того ж й запити про допомогу мають широту усіх членів НАТО.

"Гарний приклад із танками або з артилерійськими установками: ми зараз отримаємо від Британії тридцять три 155 мм установки AS-90, але вони мають певну відмінність снаряда", - зазначив Вадим Пристайко, додавши, що Україні потрібно бути розумними у тому, що вона хоче отримати.

Нагадаємо, що Велика Британія направить в Україну не лише танки Challenger 2, а ще й 30 самохідних артилерійських установок AS90.