RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Передача ЗРК Patriot Україні: у Польщі зробили важливе уточнення

Інформація про те, що міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що перші батареї системи ППО Patriot в рамках військової допомоги від США нібито вже прибули в Україну - помилкова і викликана неправильним перекладом. Насправді в інтерв'ю іспанському виданню La Razon він сказав, що позитивне рішення про передачу Києву цієї системи ППО було ухвалено завдяки зусиллям Польщі.

Про це повідомили у міністерстві національної оборони Польщі у відповідь на інформаційний запит кореспондента "Укрінформу".

"Намір віце-прем'єр-міністра, міністра національної оборони Маріуша Блащака полягав у тому, щоб вказати, що завдяки зусиллям Польщі було ухвалено рішення про передачу батареї Patriot", - повідомили у міністерстві.

Читайте також: Відео дня: до Польщі прибули сотні одиниць бронетехніки, частину якої відправлять в Україну

У відомстві припустили, що поява в іспанському виданні згадки від польського міністра про отримання Україною ЗРК Patriot, очевидно, пов'язана з помилкою перекладу.

Нагадаємо, іспанське видання La Razon в інтерв'ю з Блащаком написало, що Україна вже отримала систему ППО Patriot і на території нашої країни нібито вже є кілька батарей американського ППО.

Раніше "Апостроф" писав, що у ЗСУ розповіли, як застосовуватимуть системи Patriot у повномасштабній російсько-українській війні.