RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Ми маємо думати про життя наших військових: Зеленський потужно висловився про ситуацію в Бахмуті

Бахмут має особливе значення для України, але не можна допустити потрапляння наших захисників в оточення, оскільки люди – це головне. Водночас оборона міста дозволяє українській армії паралельно готувати контрнаступ.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю CNN.

"Ми повинні думати насамперед про свій народ і ніхто не має бути оточений - це дуже важливо", - наголосив глава держави.

Він додав, що українські воєначальники висловлюються за утримання Бахмута.

"Звичайно, ми маємо думати про життя наших військових. Але ми маємо робити все можливе, поки ми отримуємо зброю, провізію і наша армія готується до контрнаступу", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Росіяни дуже пошарпані: боєць ЗСУ оцінив загрозу оточення Бахмута

За словами президента, Росія зруйнувала Бахмут й українські військові допомагають місцевим жителям виїжджати зі знищеного міста.

"Військові допомагали дітям, цивільним виїжджати з міста - навіть до сьогодні люди виїжджали з Бахмута. Ми допомагали всім", - розповів Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", юрист, командир підрозділу Збройних сил України Денис Ярославський пояснював, що українські військові продовжуватимуть обороняти Бахмут, адже відступ загрожуватиме подібною долею сусіднім населеним пунктам.