RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ще декілька установок NASAMS: Норвегія допоможе Україні із системами ППО

Норвегія, яка розглядає можливість передачі Україні сучасних бойових машин піхоти CV90, у співпраці з США анонсувала надання двох взводів систем протиповітряної оборони NASAMS.

Про це повідомляє Міністерство оборони Норвегії.

Як наголосив під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Олексієм Резніковим у Києві, очільник оборонного відомства Норвегії Бйорн Арільд Грам, Україна має критичну потребу захистити себе від ракетних атак Росії.

Читайте: NASAMS вже в Україні: що потрібно знати про цю систему ППО

Він пообіцяв, що Норвегія допоможе у цьому питанні, анонсувавши передачу ЗСУ двох взводів мобільного ЗРК, здатного знищувати крилаті ракети.

Представник офіційного Осло заявив, що його країна також готова провести навчання для українських військових з використання та обслуговування NASAMS.

Президент України Володимир Зеленський та міністр оборони Королівства Норвегія Бйорн Арільд Грам

Варто зазначити, що NASAMS (Norwegian/National Advanced Surface to Air Missile System) вражає цілі на висоті до 21 км й на відстані до 180 км. Імовірність враження цілі становить 85%. До складу одного взводу входять 3-4 пускові установки, а батарея складається з 12 пускових установок, кожна з яких несе шість ракет.

Нагадаємо, раніше експерти повідомляли, скільки потрібно пересувних зенітних ракетних комплексів NASAMS для того, щоб надійно закрити українське небо від російських ракет.