RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

В Україні реформуватимуть військові кафедри: що має змінитися

Уже рік триває повномасштабна війна з російськими окупантами та мобілізаційний план ще не завершений, але після перемоги над Росією Україні потрібно готуватися до зміни у правовому плані та культурі поведінки нації, тому військові кафедри не тільки не можна ліквідувати, а навпаки, зміцнювати їхню базу.

Про це, як пише LIGA.net, розповів міністр оборони України Олексій Рєзніков.

За його словами, єдиною запорукою неповторення вторгнення ворожої країни-сусідки, яка мріятиме про реванш, буде потужний сектор сил безпеки та оборони, а також зрозуміла концепція армії резервістів, як у Швейцарії.

Міністр зазначив, що культура військової професії має стати трендом, як в Ізраїлі.

Читайте: Виїзд студентів з України в 2023 році: в якому разі можуть випустити з країни

Можливо, строкова служба в Україні буде більше не потрібна, не виключає міністр, проте кожна молода людина у 18 років має пройти спеціальні курси підготовки: медицина, стрільба, окопи, злагодження та раз на рік проходження місячних курсів зі спеціалізації. "Хочеш бути кулеметником - розвивайся як кулеметник. Хочеш бути оператором дронів - давай", - пояснив Резніков.

Глава оборонного відомства вважає, що мають працювати тири, щоб усі вміли користуватися вогнепальною зброєю.

Крім того, після перевірок у психіатра, нарколога та правоохоронних органів офіційно зареєстрована вогнепальна зброя має бути у населення. "Тому військові кафедри точно потрібні. Можливо, треба думати про їхню спеціалізацію", – наголосив він.

Нагадаємо, що після завершення повномасштабної війни з російськими окупантами, в Україні може бути оголошена цільова мобілізація. Призвані у її рамках братимуть участь у відновленні зруйнованих під час бойових дій населених пунктів.