RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Заборона "Партії Шарія" в Україні: у Мін'юсті вказали на цікавий момент

У вересні Верховний суд остаточно заборонив діяльність "Партії Шарія" в Україні, проте під час цього з'ясувалося, що сам Шарій навіть не був членом партії.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла заступник міністра юстиції України Валерія Коломієць.

"В процесі заборони "Партії Шарія" з’ясувалося, що сам Шарій (антиукраїнський блогер Анатолій Шарій, який підозрюється у державній зраді - "Апостроф") не тільки не входив до керівних органів, а й взагалі не був членом цієї партії. Тож будь-які обмеження, які б накладалися на її функціонерів, ніяк би його не зачепили", - пояснила вона.

Читайте також: "Анатомія Шарія": ексспівробітник скандального блогера записав ролик-викриття

Нагадаємо, 6 вересня Верховний Суд залишив без задоволення апеляційну скаргу проросійської політичної сили "Партія Шарія" й залишив без змін рішення суду першої інстанції про заборону цієї політсили.

"Партія Шарія" подала заяву до суду, в якій просили скасувати рішення першої інстанції про їх заборону і прийняти нове рішення, що відмовить у задоволенні позову Міністерства юстиції щодо заборони партії. Адвокати партії твердили, що відеоматеріали, на які посилається СБУ як на причину заборони, не мають стосунку до партії, адже Шарій не є членом партії та не обіймає посади в її керівництві.

Слід зазначити, що в СБУ причинами для заборони партії назвали матеріали про причетність Шарія та провідних функціонерів "партії" до:

  • дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні;
  • поширення антиукраїнської пропаганди щодо зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету та територіальної цілісності України;
  • підриву державної безпеки;
  • пропаганди війни, насильства в умовах військової агресії РФ.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо влада в Україні буде узурпована, закони перепишуть швидко та легко - заступниця міністра юстиції