RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Загроза удару з Білорусі: Наєв розповів про ситуацію на північному кордоні

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, який розповідав, як ЗСУ протистоять ударам ворога з повітря, заявив, що на території Беларусі залишились на чотирьох полігонах наметові містечка для того, щоб прийняти додаткові сили з російської армії. Водночас ситуація на північних кордонах України є стабільною та контрольованою.

Його відеокоментар опублікувало Командування Об'єднаних Сил ЗС України у Facebook.

Читайте також: Один крок може зробити наші народи ворогами: ЗСУ записали звернення до білоруських військових

"Зараз загроза з північного напрямку наземних дій ворога - вона низька. На території Республіки Беларусь перебувають російські війська. Була здійснена до цього ротація, частина цих сил була виведена, а зараз є інформація, що на території Беларусі залишились на чотирьох полігонах наметові містечка для того, щоб прийняти додаткові сили. Ми відслідковуємо обстановку", - наголосив Наєв.

Генерал-лейтенант зазначив, що ДПСУ продовжують сумлінно виконувати завдання з охорони державного кордону, а підрозділи Збройних Сил, які здійснюють прикриття держкордонів, теж успішно справляються зі своїми завданнями.

"На даний час ситуація стабільна та контрольована", - додав він.

Раніше ми писали, що у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка є проблеми з опорно-руховим апаратом, про що свідчать його нещодавні відео: білоруському диктатору було складно спуститися зі сходів літака й навіть на постановочних кадрах йому важко йти.