RU  UA

Росія намагається максимально зміцнити сухопутний коридор до Криму: яка ситуація на окупованій частині Запорізької області

Російські окупанти намагаються укріплювати сухопутний коридор до Крима на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Тим часом логістика ворога постійно ускладнюється.

Про це в етері Апостроф TV розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, їздити до Криму для росіян через сухопутний коридор стало небезпечно, тоді як раніше ворог думав, що все, що розташовано за 30 км від лінії фронту захищене. Утім, уже під час перебування Путіна в Криму, там вибухнув магістральний газогін.

Читайте також: До Криму знову залетіла "бавовна": під Сімферополем лунали вибухи, фото

"Після того, як підірвано Кримський міст, повноцінний рух по ньому так і не відновдено. Тому 70% перевозок до Криму йдуть через Мелітополь. Також був зруйновнаий шляхопровід в Мелітополі і зруйновано залізничну станцію. Логістика до Криму зараз сильно утруднена. Тому ворог намагається зараз максимально укріпити сухопутний коридор", - додав Федоров.

Разом з цим Кремль зрозумів, що Запоріжжя їм не вдасться захопити, тому окупанти оголосили центром Запорізької області Мелітополь. До того ж ворог повернув старий адміністративно-територіальний поділ, аби вкрасти побільше грошей завдяки цьому. Росіяни навіть запроваджують нові територіальні одиниці.

"Окупанти використовують крадене зерно для засипання ям на дорогах. Зерно викупають не більше, ніж по 50 доларів за тону, тоді як собівартість вирощування - не менше, ніж 150 доларів. Тому на окупованих територіях зараз зернові не сіють", - розповів міський голова Мелітополя.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в окупованому Криму спалахнула пожежа.

Вас може зацікавити:

У Джанкої пролунала серія вибухів: стали відомі деталі

Путін приїхав до Криму у річницю його захоплення: фото, відео та подробиці

Як ЗСУ звільнятимуть Крим: Чубаров озвучив прогноз