RU  UA

Що сьогодні відбувається у Бахмуті: боєць ЗСУ про ситуацію в місті

Зараз у Бахмуті, який раніше відвідав український президент Володимир Зеленський, ворог наткнувся на активну маневрену оборону.

Про це Апостроф ТБ розповів боєць ЗСУ Петро Волощенко із позивним Стоун.

Читайте також: На "вагнерах" можна ставити хрест: військовий оцінив ситуацію під Бахмутом

Він розповів про те, що зараз там триває злагоджена робота, українські військові потроху відбивають позиції. Є ймовірність, що невдовзі ЗСУ перейдуть у наступ.

"Ворог перекидає до Бахмуту все більше живої сили. Вони прийшли вмирати. Останнім часом у мережах уже не видно переможних селфі росіян. Біля Хромового росіян трохи відкинули, вони не можуть взяти. Ситуація важка, але контрольована" , - розповів. Стоун.

За його словами, сьогодні підходить західна техніка, яка дозволить швидко перерізати їхню логістику та змусити ворога до жестів доброї волі.

"Погода покращується, земля підсихає. З'являється більше доріг, якими можна доставляти припаси до Бахмута. Дві основні дороги повністю знаходяться під нашим контролем. Окупанти вивозять людей з Бахмута до фільтраційних таборів у Горлівці, Шахтарську та Донецьку. Іде евакуація мирних із Бахмуту. Дітей у місті вже не залишилося. Дорослих евакуювати важче", - розповів про нинішню ситуацію боєць ЗСУ.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що бої за Бахмут на Донеччині важливі тим, що стягують на себе величезний ресурс російських окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Стягує на себе ресурс окупантів: експерт про значення битви за Бахмут

Зливали дані про ЗСУ у Бахмуті: СБУ викрила агентурну групу військової розвідки РФ, фото листування

ЗСУ знищили російський бомбардувальник під Бахмутом: відео