RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

МОЗ запроваджує нові правила з 1 квітня: як можна буде купити ліки за рецептом

Міністерство охорони здоров'я ухвалило, що з 1 квітня всі рецептурні ліки будуть продавати за електронним рецептом, при цьому одночасно з ним діятиме і паперовий рецепт.

Про це йдеться у повідомленні відомства.

"З 1 квітня рецептурні препарати відпускатимуться також за електронними рецептами (e-рецептами). Однак, враховуючи повномасштабну війну в країні, одночасно з е-рецептом діятиме і паперовий. Тобто перехідний період триватиме з урахуванням поточної ситуації в Україні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Які "доступні ліки" можна отримати безкоштовно: список МОЗ України

У регіонах, де ведуться бойові дії, рецептурні препарати за потреби можна буде придбати без е-рецепта і навіть без рецепта взагалі, крім наркотичних (рецептурних) препаратів.

Військові адміністрації, підрозділи ЗСУ, а також волонтерські та благодійні організації можуть закуповувати рецептурні ліки для потреб воєнного часу оптом безпосередньо у дистриб'юторів, і для цього рецепт не потрібен.

Електронний рецепт пошириться на всі готові лікарські засоби, що містяться у Державному реєстрі лікарських засобів, та підлягають відпустці за рецептом лікаря.

"Виписати е-рецепт зможе лікар будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки чи лікар-ФОП. Для цього закладу не потрібно мати договір з НСЗУ. Такий е-рецепт можна буде отримати незалежно від наявності декларації із сімейним лікарем, проте пацієнт має бути обов'язково зареєстрований у ЄСОЗ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наркотичні та психотропні препарати в Україні з листопада продають за електронним рецептом.

Цікаві новини для вас: