RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Побиття військового у церкві у Хмельницькому: що говорять у поліції, УПЦ МП та очевидці

У поліції та УПЦ МП прокоментували побиття добровольця Артура Ананьєва московськими попами за те, що він прийшов у храм і запитав, скільки ще людей має загинути, щоб віряни перестали ходити до священнослужителів московського патріархату.

Про це пише vsim.ua.

Прес-секретар УПП у Хмельницькій області Вікторія Тимощук розповіла журналістам наступне:

"Чоловік під час проведення молитовної літургії скинув зі столу на підлогу книгу "Євангелія", влаштував словесний конфлікт відносно священника, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали співробітників поліції. Наразі вирішується питання щодо притягнення громадянина до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП" , - заявила Тимощук.

Читайте також: Тихий саботаж: коли УПЦ МП виселять із Лаври

В управлінні Нацполіції області додали, що також за фактом побиття військовослужбовця, зафіксованого на відео, слідчі відкрили кримінальне провадження щодо священника за ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України – "Хуліганство".

Що кажуть очевидці події

Очевидці того, що сталося на богослужінні, розповіли, що військовий, на їхню думку, є ініціатором конфлікту.

"Йшла служба. Зайшов військовий, або як говорила поліція при затриманні, що, можливо, просто одягнув форму. Почав провокувати та лізти з руками до іншого батюшки, а цей чоловік захистив і хотів його просто вивести зі служби. І тут ця дівчина включає камеру та починає ось цю виставу "господи б'ють військового". Вони прийшли разом. Мій вітчим співає там (у церковному хорі – ред.). Каже, що це чиста провокація", – повідомила жінка.

Яка відповідь УПЦ (МП)

В Українській православній церкві також відреагували на подію. На їхньому сайті вказано, що переодягнений у військового провокатор здійснив розбій у Хмельницькому кафедральному соборі.

"У Хмельницькому після закликів місцевого депутата Бурлика Віктора, чоловік, переодягнений у військову форму, влаштував провокацію просто під час Божественної літургії у кафедральному соборі УПЦ", - йдеться у повідомленні.

Представники УПЦ (МП) пояснюють, що військовий напав на священнослужителя Покровського кафедрального собору, зірвав Богослужіння, облив та пошкодив Священне Євангеліє у присутності понад 100 парафіян. На місце події викликали патрульних та повідомили Службу безпеки України.

"Дії молодика, який одягнув військову форму, хоча і не має жодного відношення до військовослужбовців (так він особисто повідомив працівникам поліції) провокаційні, принижують форму українського військового і прямо працюють на російську агресію, дестабілізуючи військовий стан в Україні та розколюючи український народ", – повідомили у прес-службі єпархії.

Нагадаємо, у Хмельницькому священики УПЦ МП напали на військового - поліція стала на бік церкви.

  • Вас також може зацікавити:

Скандал з УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі: всі подробиці

УПЦ МП хоче через суд повернути гроші за 29 років "перебудови" Лаври: заява

З Москви дано наказ - не відступати: українців розгнівала відмова УПЦ МП виселятися з