RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Після війни проведуть найсучасніший перепис населення із залученням Аpple: Федоров розповів подробиці

Після війни в Україні планують провести перепис населення – до процедури залучать інформацію з реєстрів, а також компанію Аpple.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону.

"Після нашої перемоги потрібно буде точно проводити перепис населення. Але ми взагалі переосмислили підхід до цього. І розуміємо, що багато інформації можна отримати завдяки верифікації в реєстрах, щоб не смикати наших громадян і не запитувати те, що і так можна побачити завдяки деперсоналізованій синхронізації певних реєстрів", – розповів урядовець.

Федоров підкреслив, що цей перепис буде одним із найбільш сучасних та інноваційних переписів населення у світі і до нього буде залучено компанію Аpple.

Читайте також: Швидкість інтернету планують узаконити: Федоров анонсував зміни

Варто зазначити, що перепис населення планувався на 2023 рік, однак через повномасштабне вторгнення Росії ці плани довелося скасувати. Під час війни, а також одразу після її закінчення цю процедуру проводити не можна. Однак, за прогнозами директорки Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елли Лібанової, у разі закінчення бойових дій в Україні у середині 2023 року, перепис населення можна буде провести наприкінці 2025 року.

Наразі, за словами Лібанової, кількість населення України, за приблизними підрахунками, можна оцінити орієнтовно у 34-35 мільйонів.

Раніше ми писали, чи будуть у "Дії" військовий квиток та повістки.

  • Вас може зацікавити:

Є кілька способів посилити дальність сигналу Wi-Fi: що потрібно знати

Українцям пообіцяли стабільний інтернет навіть у разі блекауту: у чому суть

Starlink Ілона Маска підвищив тарифи для українців: скільки тепер коштує