RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про створення нової політсили "за підтримки" відомого агрохолдингу у Вінниці

В мережі було опубліковано 16-сторінкову газету з назвою "Новини Вінниці", яку можна сприйняти як прояв політичної реклами. На сторінках газети можна помітити обраних редакцією народних депутатів райрад і голову ОВА.

Про це пише "Телеграф".

На сторінках газети читачам розповідають, "хто і як відновлює обласний центр та повертає області роль лідера регіонального розвитку". Тираж газети, як вказують журналісти, 100 тисяч примірників: "за відсутності підписників, які добровільно сплачують за відверто "вилизаний" контент, це значні кошти".

В статті пов'язують фінансування "Новин Вінниці" з одним з найбільших в Україні агрохолдингів "Миронівський хлібопродукт" (ТМ "Наша ряба" та інші), що "не чужий ані "Новинам Вінниці", ані компанії спікерів, представлених на сторінках". Зазначається, що в газеті новини від Благодійного фонду "МХП – Громаді" стоять без плашки "реклама".

Основними спікерами газети є народні депутати від Вінницької області Микола Кучер, його донька Лариса Білозір, бізнесмен і кондитер Геннадій Вацак, які відійшли від орієнтованої на Коломойського групи "За Майбутнє" і зараз представляють депутатську групу "Довіра".

"Вона відома тим, що "підживлюється" саме від великих агропідприємств. Дивним чином округи цих депутатів співпадають з розташуванням великих виробничих потужностей "МХП" у Вінницькій області. Таким же дивним чином доброю знайомою згаданої трійці є депутатка від "Слуг народу" і за сумісництвом дружина голови Вінницької ОВА – Ірина Борзова, а також колишній голова Вінницької ОДА, соратник п’ятого президента Петра Порошенка, Валерій Коровій", - йдеться в матеріалі.

Коровій під час місцевих виборів 2020 йшов до облради від партії "Українська Стратегія Гройсмана", але не отримав бажаний бюджетний комітет і склав мандат. У вересні 2021 Коровій оголосив про створення ГО "Ми – Вінничани", і наразі каже, що всі вищезгадані люди – активні учасники ГО, які опікуються ввіреними їм територіями і підтримують армію. Лариса Білозір в Instagram не приховує зв’язок з ГО "Ми – Вінничани", яку створив Коровій.

"Місцеві жителі шукають відповідь на питання — навіщо поруч з дійсно корисними справами відновлювати інститут кишенькових громадських організацій, які при певних обставинах на раз перетворюються в локальні партії та починають гру в місцевих князьків?... Для чого це "спонсорам", що лістингуються на Лондонській біржі та перебувають під пильним оком правоохоронних органів на предмет виконання норм закону про деолігархізацію? Мати "свою" локальну політсилу, яка, знову ж таки, не грає і не гратиме значної ролі на загальнодержавному рівні?", - пишуть журналісти.