RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Окупанти використовують мирних як "живий щит": зведення за 19 квітня

Російські окупанти протягом доби, 19 квітня, продовжили завдавати ударів по території нашої країни, зокрема, позиціях військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Нарахували три ракетних, 37 авіаційних ударів та 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Танкісти ЗСУ вміло освоюють танки Challenger 2: кадри навчань

Також противник застосував 12 безпілотників типу “Шахід-136", 10 з яких знищили українські захисники.

"Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура", - зазначають у Генштабі.

При цьому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території країни залишається високою.

Росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби, на зазначених ділянках фронту, відбито понад 40 атак ворога. Найзапекліші бої - за Бахмут та Мар’їнку.

Ситуація на фронтах

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом доби противник здійснив обстріли населених пунктів Бояро-Лежачі, Іскрисківщина, Волфине, Катеринівка та Кіндратівка Сумської області, а також Стрілеча, Огірцеве, Вовчанськ, Петропавлівка, Караїчне, Землянки та Одрадне на Харківщині.

Куп’янський напрямок: росіяни обстріляли н. п.: Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Берестове Харківської області.

Лиманський напрямок: зафіксовані безуспішні наступи біля Кремінної. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва, Кузьмине, Білогорівка Луганської області та Іванівка і Верхньокам’янське на Донеччині.

Бахмутський напрямок: ворог штурмує Бахмут, намагаючись взяти під повний контроль, тривають жорстокі бої. Від ворожих обстрілів постраждали Федорівка, Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Костянтинівка, Дружківка, Олександро-Шультине, Біла Гора, Дружба та Залізне Донецької області.

Авдіївський напрямок: росіяни вели наступи в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Обстріляв, зокрема, Новокалинове, Авдіївку, Нетайлове, Первомайське та Невельське.

Мар’їнський напрямок: протягом доби ЗСУ відбили численні ворожі атаки в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка та Новомихайлівка.

Шахтарський напрямок: протягом поточної доби ворог безуспішно намагався вести наступ в районі Вугледара. Обстрілював Вугледар, Новоукраїнку та Велику Новосілку Донецької області.

Запорізький та Херсонський напрямки: противник обороняється. Протягом доби здійснив обстріли понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Бурлацьке, Малинівка, Залізничне, Малі Щербаки та Кам’янське Запорізької області; Гаврилівка, Берислав, Веселе, Антонівка Херсонської області та місто Херсон.

"Противник продовжує використовувати цивільне населення тимчасово захоплених територій у власних цілях, прикриваючись “живим щитом”. Так, в місті Скадовськ Херсонської області, станом на 18 квітня, російські окупанти почали змушувати всіх колаборантів та тих хто співпрацює з ними підписати зобов’язання щодо заборони виїзду за межі району", - додають у Генштабі.

Нагадаємо, у найгарячішій точці на карті бойових дій, Бахмуті Донецької області, постійно змінюється лінія фронту, позиції переходять з рук в руки.

  • Вас може зацікавити:

Штурми росіян та нестача мінометів: свіжі дані про ситуацію в районі Бахмута

За мить до дня народження: в боях за Україну загинув екснардеп Барна

Путін ще живий? Історик пояснив кремлівську виставу