RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Кривому Розі викрили банду "двадцятівських" з наркотрафіком на мільйони і зв'язками в РФ

Банда "двадцятівських" десятиліттями тероризувала Кривий Ріг, і проти неї було проведено масштабну спецоперацію, під час якої затримали 48 наркоторговців.

Про це пише видання "Стопкор".

"Двадцятівським", за словами місцевих, підпорядковувалася решта угруповань у місті. І наприкінці лютого 2023 угруповання потрапило під приціл правоохоронців.

"Поліцейські провели масштабну спецоперацію для ліквідації діяльності наркокартелю, члени якого забезпечували наркотиками майже всю Україну. Затримали 38 учасників злочинної спільноти, зокрема лідерів, представників силового блоку, "хіміків" та збувачів", – повідомили у Нацполіції.

На другом етапі операції затримали ще 10 учасників угрупування. Зазначається, що на збуті наркотиків організатори щомісяця заробляли понад 2 млн грн.

За даними ЗМІ, банду "двадцятівських" очолював Олександр Ожиганов, відомий під прізвиськом "Семен": "Це він розпиляв заводи на метал разом із колишнім УВБ-ешником та обікрав державу на сотні мільйонів гривень. Це він разом із замовником підпалу машини депутату Кліщенку незаконно виробляє низькопробне паливо у місті президента. Ну і ширка, метамфетамін, марихуана, відкрита наркоторгівля з рук під вікнами будинків, підпали, стрілянина, напад на таксиста, збройні розборки. З усіх бандитів-вихідців "двадцатівських" Семен єдиний, хто не відсидів жодного дня у в'язниці", – йдеться в матеріалі.

Журналісти зазначають, що "рідний брат Олександра Ожиганова – Андрій Ожиганов – з самого початку вторгнення рф почав співпрацювати з окупантами... аби мати перепустку для проїзду в окупований Крим з метою ввезення та збуту підакцизних товарів".

"Як нам вдалося встановити, для перемовин Ожиганов має не лише будинок, а й власний ресторан у центрі Кривого Рогу", – зазначає журналіст.

Також стало відомо, що Ожиганов перетинав кордон з Угорщиною, бо за кілька днів від початку вторгнення отримав у військкоматі "білий квиток". Наразі законність отримання документів перевіряють правоохоронні органи.

Журналісти спілкувалися з очільником міста Олександром Вілкулом щодо наркотрафіку, на що він зазначив, що "це питання краще задати правоохоронцям, це їхня зона відповідальності".

Наразі всім затриманим суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Щодо Ожиганова - він тричі нібито непритомнів під час судового засідання.

Раніше правоохоронці також викрили дві злочинні організації, які входили до банди "двадцятівських". За даними слідства, керували ними двоє братів: один відповідав за схему заволодіння коштами громадян, а інший – за збут наркотиків на території Кривого Рогу.