RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

У селі під Києвом відбулися сутички віруючих УПЦ МП та ПЦУ: відео

У селі Требухів Київської області відбулися сутички між прихильниками УПЦ МП та ПЦУ. Активісти ПЦУ нібито захопили Покровський храм.

Про це повідомила пресслужба УПЦ (МП).

"Активісти "ПЦУ" за допомогою болгарки захопили Покровський храм села Требухів Бориспільської єпархії", — йдеться у повідомленні.

В УПЦ (МП) дії прихильників ПЦУ називають актом рейдерства. Там само заявляють, що активістам "допомагали особи, одягнені у військову форму".

Читайте також: Одіозною активісткою УПЦ МП зацікавилася СБУ – жінку забрали на допит: фото та відео

Крім того, поскаржилися на те, що поліція нібито не втручалася в ситуацію, тоді як парафіяни намагалися перешкодити "зловмисникам".

"Діти та жінки громади УПЦ під захистом небагатьох чоловіків згуртувалися у трапезній, де сьогодні було здійснено богослужіння. Утім, приміщення трапезної також намагаються захопити. Крім того, агресивні прихильники ПЦУ разом з особами у військовій формі роблять спробу захоплення будинку священника, в якому перебувають малолітні діти", - говориться у повідомленні.

Нагадаємо, у Хмельницькому священик УПЦ МП побив добровольця ЗСУ, який з перших днів захищав Україну. Постраждалий пояснив свою позицію та розповів про брехню московських попів.

Вас також може зацікавити:

Скандал з УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі: всі подробиці

Священник УПЦ МП благословляв окупантів на Харківщині: фото та заява СБУ

Справа "Паші Мерседеса": суд виніс митрополиту новий вирок