RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Бруд зникне за лічені хвилини: простий спосіб відчистити ручки на кухонній плиті

Основним та дуже важливим приладом на кухнях українських господарок є плита. Але дуже швидко забруднюється, а жир і залишки продуктів, що підгоріли, складно відчистити побутовими мийними засобами. Зазвичай жирним брудом покривається не лише поверхня плити. Регулярно мити потрібно й ручки, які, втім, не завжди можна зняти.

"Апостроф" розповідає про простий лайфхак, який допоможе швидко і без зайвих витрат впоратися з брудом.

Якщо ручки з плити можна зняти, їх потрібно замочити в мийних засобах і протерти ганчіркою або губкою. Після цього наліт швидко зникне.

Читайте також: Відчистить кухню від жиру за пару хвилин: лайфхак для домогосподарок

У деяких випадках складність очищення полягає в особливостях форми ручок. Якщо зняти ручки з плитки неможливо, відмити їх допоможе звичайне господарське мило.

Спочатку мило треба подрібнити. Потім змішати 50 г з теплою водою до утворення густої піни. Змочіть губку в розчині та нанесіть на ручки. Відразу змивати не треба, оскільки розчину потрібен час, щоб почати подіяти. Залишіть ручки на 5-7 хвилин, потім змийте чистою водою.

Також, залишки бруду можна відчистити за допомогою ватяних паличок. Після цього вимийте і протріть поверхню ганчіркою. Це дуже дієвий та швидкий спосіб ефективно очистити ручки.

Вас також може зацікавити:

Буде, як нова: простий спосіб відбілити пожовклу емаль на каструлі

Допоможе відмити підвіконня до білизни: корисний лайфхак

Завжди буде чисто в машині: корисний лайфхак для водіїв